Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fő-nix- forward ever...

2008.06.28

Forward- ever, backward- never- nem is én mondogattam, hanem-a  volt férjem- egykoron.

 

2007 - a kulminálás éve. Ahogy beköszöntött a tavasz a dolgok úgy kezdtek pörögni, mint a filmvásznon, aztán újra lelassultak.  Végérvényessé vált az elhatározásom, hogy beadom a házasságfelbontási keresetet. Leendő volt férjem szerint, annyi ember él házasságban de -külön. Nahát!!! Minő újdonság. Lehet ez neki megfelelt volna, de nekem nem. Továbbá felvilágosított, hogy Bill Clinton is megcsalta a feleségét és Roosevelt elnök is, meg különben is kilenc billió nőt megcsalnak a világon ( hiába, a statisztika az statisztika - most már én is oda tartozom). És ClintoKépnné igaz keresztény, mert megbocsátott csalfa férjének. Kacc,kacc mondaná erre Barika.

Elhatároztam, hogy nem leszek olyan mint a bibliai Lót felesége {erről jut eszembe egykori német irodalom tanárnőnk megjegyzése- egy kulturált ember ismereteihez hozzátartozik a Biblia ismerete (is)}, de nem mindig tartom magam eme elhatározásomhoz, úgyhogy, jó néhányszor már sóbálvánnyá válhattam volna.

Házasságunk agóniája  talán ott kezdődött, mikor átléptük a magyar -jugoszláv határt 1999. május elsején, de lehet, hogy már előbb, talán kislányunk születése után vagy még előbb. Kislányunk születése után kezdtem "haldokolni", de egy öntelt pasas  észre sem veszi, ha a felesége boldogtalan. Férjemet kicsit meglegyintette a könnyen szerzett pénz illata és a társaság- ahova én sehogy sem illettem bele. Ha bele illettem volna, akkor legalább annyit kérdezett volna néha - Na asszony, mozdulj már ki egy kicsit, gyere elviszlek bulizni. Lehet feszélyezve érezte volna magát jelenlétemben, nem tudott volna kibontakozni a társaságban, nem tudta volna önmagát adni.

Itt állok, vagy  akár ülhetek is, egy fekete pasastól elváltan, ötven évesen, négy gyerekkel. Te jóóó ég, tönkre az életed (mondta egy "kedves" ismerősöm). De van ebben valami jó is- hát persze!!! Valamikor úgy gondoltam az a  fekete pasas mellett öregszem meg, most azt mondom, hál' Istennek nem mellette kell megöregednem. Kölcsönösen egymás idegeire mentünk. Nem biztosítottam neki - meleg otthont. nem vártam terített asztallal, meg ami azzal jár, ugye...                        Aztán az emberlánya úgy szedegeti össze magát, és ha nem is kap szárnyra vagy lángra, mint a főnix, de legalább négykézlábra állva lassan felegyenesedik, megpróbálja összeragasztani darabokban heverő önbecsülését, önbizalmát, önértékelését.... 

 

A mappában található képek előnézete Egyveleg

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Főnix

Főnix, 2011.10.03 16:55

"A főnix gyönyörű vörös-arany tollazatú hím madár, mely élete végén fahéj-ágacskákból fészket épít, meggyújtja, és vele együtt porrá ég. A hamvakból ezután egy új, fiatal főnix születik, amely bebalzsamozza az öreg főnix maradványait egy mirhából készült tojásba, és eltemeti Héliopoliszban, a „nap városában”."
Fisike- - most is újjászületőben vagyok.Igazából- nem szeretnék férfiként újjászületni SOHA. :-)

calicerzika57@gmail.com

erzsi, 2011.10.02 16:41

jajjj, csak ne szulessek ujra asszonyformaban...!!!!

nagyneicu@freemail.hu

Icu, 2010.01.07 22:26

Hát az bizti csúcspont volt a kettőtök életében,s a döntésed nem minősíti keresztényi érzületed,életed.
Van amit meg lehet,meg kell bocsátani,de a sorozatos megalázást, s egyoldalú tűrést kötelezően nem írják sehol elő.
Clintonék,s a többiek a világban nyilván azért döntöttek a vele s nem nélküle mellett,mert v.megváltozott,v. csak megijedt a következményektől,ami a végleges felelősségvállalással is járt volna a kilengésekért.
S még mindig jobb 4 gyermekkel,nehézségekkel,de nyugodtan,őszintén élni,mint hazugságban,elfojtott,v.kitombolt érzelmekkel,s a negatív benyomásokat adva örökül a hajdan boldog életre született gyerekeknek, akik majdan nem tudtak volna mit kezdeni a ti és saját boldogtalanságukkal.

tinangel989@gmail.com

Marika, a keresztmama, 2009.02.08 20:43

Szia,kedves barátnőm!Csodálom a bátorságodat,jól döntöttél!Csak így tovább.Puszilunk benneteket,üdvözletünket küldjük, Valentina, Marika