Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rend és rendetlenség

2009.12.22

Nem plagiátum és konkurrálni sem akarok Polcz Alaine-nel.Csak- futtatom a- zeszöm. Még nem mélyültem el Polcz Alaine könyvébe, csak- kóstolgatomKép. Ha meg végigrágom magam rajta, ha nem is leszek a rend megtestesítője- de többet tudok, majd- mondjuk a rendetlenségről-miből fakad és miért, meg talán milyen egyszerű- rendesnek lenni, rendet tartani.  

Az ember ugye- tanul- beszélni, írni olvasni, különbséget tenni jó és rossz , becsület és becstelenség között - és rendet is tanul, vagy inkább - tanítják, tanítani akarják. Na ja.

Volt férjem volt a- sokkal rendesebb.Vitathatatlan. Az ő "rendje" többek között abból állt, hogy beledobálta a szekrénybe a ruhákat- mikor már ugye nem bírta tovább nézni, hogy az asszony nem rakja el a gyerekek után, aztán meg ha az ember kinyitotta a szekrényt- minden a fejére zúdult- akkor meg mi értelme volt az egésznek?                                                            Rendetlen vagyok- kész- olyan,ez majdnem  (ezzel halok meg, vagy ezzel együtt?) mint a lúzerség. Aztán - minden más egyéb tulajdonságom, jellemvonásom eltörpül az mellet- hogy rendetlen vagyok . A rendetlenség ural minden egyéb használható jót bennem. PélKépdául hogy- van humorérzékem, kreatív vagyok( mi a fenében is?), őszinte vagyok( mi több- néha kegyetlenül)...de ki a  fenét érdekel??? Ha hívsz- megyek- otthagyok csapot -papot, mert úgy gondolom pont rám van szükséged- most. A többit eszi a fene- megvár. Cini lakásában- példaértékű,-rend- gondolom a munkahelyén is olyan volt. Most már nincs - munkahelye, de annál nagyobb rendszerető lett- inkább- rendmániás. Mit is csinálhatna- egyedül- a lakásban... Hát persze, hogy nem azt akarom szuggerálni ezzel, hogy legyünk rendetlenek...

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.